2012. március 19., hétfő

Nő és férfi

A férfi és a nő biológiai egyesülése szólhat a nő alárendeléséről. Magába fogadja a férfit. Sokak számára ez azt jelenti, hogy a nők kedvelik elvárják az erőszakot. Az európai (zsidó-római-keresztény, muzulmán) kultúrában a nő hagyományosan alárendelt szerepet tölt be.                                          

Fejlődésében azonban a nő szerepe az egyenlőség felé halad. Nem csupán otthon dolgoznak, karriert futnak be, jövedelmük, ha nem is azonos, de közeledik. Otthoni alárendeltségük csökken, aki dolgozik egyre inkább elvárhatja az házi munkák megosztását is.

Én személy szerint azt gondolom, hogy ez nem káros. Az egyenlőség nem azonosság. A párok kiegészítik egymást, ha megtalálják a közös hangnemet, érdeket sokat elérhetnek. A két test kapcsolata nem a behatolásról, hanem az egyesülésről szól. Ezt a szív, a szerelem teszi teljessé. Az egymást szerető párok esetében a testiség teljessé teszi az életüket. Ahol ez nem működik, nincsenek valódi érzelmek, zavar van, vagy teljesen hiányoznak. Ez erős jele annak, hogy más sincs rendben.

A szex tehát, szerintem két egymást szerető lény egyesülése, nem a férfi durva behatolása a nőbe. Ez a XXI. század ez Európa. Az utóbbi pedig a múlt, “Ázsia”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése